2011-12-27
20:51:14
Festlig avslutning på denna dag
Denna varma "vårdag" har bestått av en shoppingrunda på a6 och stan med brorsan och Emil Ekman, träning på sandas enastående gym, träningsdagsbok skrivande och dessert-tillverkning i familjens Thormans fantastiska kök.
Här nedan tänkte jag skriva upp receptet på denna läckra dessert med en härlig kombination av mörkchoklad, hallon och rom för de som vill.
Här nedan tänkte jag skriva upp receptet på denna läckra dessert med en härlig kombination av mörkchoklad, hallon och rom för de som vill.
Chokladkräm med romhallon
6 portioner
3 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Tillbehör
250 g hallon (eller andra frukter/bär)
1-2 msk strösocker
1-2 msk rom
1. Koka upp grädden. Hacka chokladen fint och blanda ner den i grädden, rör tills den smält och krämen är slät.
Häll upp i små portionsglas/finglas. Låt stelna i några timmar i kylskåp.
2. Vänd hallonen i socker och rom i en skål. Servera dem till chokladkrämen.
Snabbt, enkelt och gott. En dessert för chokladälskaren helt klart!
Här är en bild på min version av denna goda dessert.
Här är en bild på min version av denna goda dessert.
//Thorman den äldre
Kommentera inlägget här: